Ga je alleen wonen? Spannend!

Hotel mama verlaten? Zorg dat je op beide oren kunt slapen als je Hotel Mama verlaat! Regel dan zeker deze 2 must-haves:

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Brandverzekering & Familiale verzekering

  • Verzeker je eigen spullen (meubels, kleding, pc, …) tegen brand, waterschade …
  • Verzeker je ook als je per ongeluk iets beschadigt van iemand anders
  • Sluit je verzekeringen meteen online af
  • Reken al de dag na afsluiten op je verzekering of vanaf het moment dat je verhuist
  • Krijg bij schade hulp met je aangifte, er is altijd een verzekeringsagent in de buurt

Waarom een familiale en brandverzekering nemen?

In Vlaanderen is een brandverzekering voor huurders verplicht sinds 1 januari 2019. Deze verzekering vergoedt de schade aan de huurwoning waarvoor jij verantwoordelijk bent. Ook de inhoud van je woning is meeverzekerd, inclusief diefstal!

Een familiale verzekering is niet verplicht, maar is eigenlijk onmisbaar. Deze verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen als iemand schade oploopt door jouw fout of nalatigheid. Bijvoorbeeld wanneer een waterlek in je badkamer vochtschade bij de buren veroorzaakt. En als je alleen gaat wonen, ben je niet meer verzekerd in de gezinspolis van je ouders.

Je brandverzekering

De brandverzekering dekt veel meer dan alleen maar brandschade. Een woningpolis verzekert ook je eigen spullen (meubels, kleding, pc …) tegen schade en diefstal.

Ook je aansprakelijkheid als huurder is verzekerd. Zo ben je verplicht om de woning die je huurt in zijn oorspronkelijke staat aan de eigenaar terug te geven.

VOORBEELD: Je komt thuis en je woning is ondergelopen omdat je vergat de kraan dicht te draaien. Dan vergoedt je brandverzekering zowel je beschadigde huisraad, als je aansprakelijkheid voor waterschade aan de woning.


Je familiale verzekering

Loopt iemand schade op door jouw fout of nalatigheid? Of door je huisgenoot? Dan kan die persoon van jou een schadevergoeding eisen. In dat geval beschermt de familiale verzekering je tegen de financiële gevolgen.

VOORBEELD: Met je fiets aan de hand wandel je tussen 2 geparkeerde auto's. Onbedoeld laat je een kras achter in een autodeur.

En als jij schade oploopt door de fout of nalatigheid van iemand anders? Dan zorgt de verzekering rechtsbijstand in je privéleven voor juridische hulp en bijstand om een schadevergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als een verstrooide fietser je aanrijdt.

Bereid je nu al voor als je ‘hotel mama’ verlaat

Breng vandaag nog je verzekeringen in orde, online en in 1-2-3. Je kiest zelf vanaf wanneer je verzekeringen ingaan, zelfs als je pas over 6 maanden verhuist. En er is altijd een verzekeringsagent in de buurt die je bijstaat als je schade hebt.


Meer info + prijs berekenen